Névnap naptár

Elfelejtett névnapi ajándékok

Elég feledékeny ember vagyok. Ha valamit nem akarok elfelejteni, ha valakinek névnapi ajándékot kell vennem, akkor muszáj felírnom. Ettől függetlenül lehet, hogy ugyanúgy elmarad, mert azt is elfelejtem, hova írtam fel.

Nagyjából tudom, a családban kinek mikor van a névnapja, de előfordul, hogy megfeledkezem róla vagy néhány napot tévedek. Nagy a családunk, sok névnapot és szülinapot kell fejben tartanom. Ahogy a barátokét is.

Az sem segít, hogy kisebb-nagyobb távolságra élek a családtagjaimtól. Csak ritkán találkozunk. Olyankor mindig végig kell gondolkodnom, kinek milyen ünnepe van a legközelebbi találkozó időpontjához közel, kit milyen alkalomból kell felköszönteni. És milyen ajándékkal fogom őt meglepni. A neve napján gyakran csak szóban, telefonon tudom felköszönteni. Az ajándékot pedig napokkal vagy hetekkel később, a következő találkozó alkalmával tudom átadni.

Ajándék választás

Az ajándékokkal is sokszor vagyok bajban. A távolság miatt a virág és a torta vagy a sütemény, mint ajándék nem megoldható. Főleg nyáron, amikor nagyon meleg van. Sem a virágok, sem a saját készítésű édességek nem bírnák ki az utazást. Vásárolni is ritkán jutok el, nem nagyon van lehetőségem arra, hogy napokon keresztül ajándékokra vadásszak. Ráadásul nálunk is az a helyzet, hogy annak, akinek vennék valamit, már mindene megvan. Felesleges kacatot pedig nem szívesen adok ajándékba.

A kép forrása: www.pixabay.com

Általában biztosra megyek. Egy üveg borral vagy pezsgővel, illetve csokoládéval nem tudok mellélőni. Ezeket akár hetekkel korábban is meg tudom venni. Ha az utolsó pillanatban történik valamilyen változtatás és mondjuk egy héttel korábban utazunk, akkor sem kell kapkodnom az utolsó pillanatban

Naptár, jegyzetek

A névnapokat naptárba jegyzem fel. A naphoz nem csak az kerül felírásra, hogy kinek lesz a névnapja, hanem hogy mikor fogjuk megünnepelni. Továbbá az is, hogy mit szánok neki ajándékba, és az ajándékot mikor fogom tudni megvenni.

Nagyon sokáig hagyományos naptárba jegyzeteltem, de év végén, amikor lecseréltem, mindent át kellett másolnom a következő évi naptárba. Ezért inkább a google naptárát kezdtem el használni. Abban be tudom állítani, hogy évente ismétlődjenek az események és ezekről értesítést is kapjak.

Ez az oldal is ezért jött létre. Ha bizonytalan vagyok valakinek a névnapjába, akkor gyorsan meg tudjam nézni.

Szeretnél egy névre rákeresni? Az oldalon már megtalálható nevek listáját itt találod: Névnapok listája