A nevek számértéke

A neveknek is van numerikus értékük. Ez a szám legalább annyira befolyásolhatja az életünket, mint a születési dátumunk. Kiszámolhatod a neved rezgészámát, ami megmutatja, milyen energiát vonz magához.

Nem csak keresztnévnél használható, hanem egy vállalkozás, egy projekt vagy akár háziállat nevének megválasztása esetében is érdemes kiszámolni.

A nevek számértéke az alábbi módon számítható ki:

Írd le a neved egy lapra. Utána minden betűhöz rendeld hozzá a meghatározott számot.

A betűk számértékei: 

  • 1: A, J, S
  • 2: B, K, T
  • 3: C, L, U
  • 4: D, M, V
  • 5: E, N, W
  • 6: F, O, X
  • 7: G, P, Y
  • 8: H, Q, Z
  • 9: I, R

Ezt követően add össze a számokat. Majd add össze újra a számjegyeket, egészen addig, amíg már csak egy számjegyből nem áll. Ez lesz a neved számértéke.

A kép forrása. www.pixabay.com

Például a Kiss Enikő.

K (2) + I (9) + S (1) + S (1) + E (5) + N (5) + I (9) + K (2) + Ő (6)= 40 (4+0) = 4

Vagyis Kiss Erika nevének a számértéke 4.

A nevek számérték jelentése

1 szám névértéke: Határozott, kreatív, egyszerű ugyanakkor nagyon összetett egyéniség. Merész és vállalkozó szellemű, szeret győzni. Veszíteni nem szeret, nem is tud, viszont nem is nagyon van rá szüksége, mert ritkán marad alul valamiben a többiekkel szemben. Gyakran képes beavatkozni mások életébe.

2. szám névértéke: Ha a nevek számértéke 2, akkor egy igen összetett és ellentétes személyiség. Benne van minden ellentét pár: a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Ugyanakkor érzékeny lélek, szívesen segít másokon. Képes biztos anyagi hátteret teremteni önmagának és szeretteinek.

3. szám névértéke: Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is. A legfontosabb célja a világ jobbá téttele, az ellentétek megszüntetése. Ezért tenni akar és képes is. Örökké kételkedik, ellenkezik, titlakozik és épp ezért képes megalkotni a tökéletes egységet. E névérték a váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálását jelzi.

4. szám névérték: Elsősorban szellemi téren kreatív,  találékony. Ragaszkodik a hagyományokhoz, a stabilitáshoz, fél a felfedezésektől és az újításoktól, mindig megmarad a középszerűség határain belül. Hiányzik belőle a kockázatvállalási kedv, inkább végrehajtja az utasításkat, irányítani nem szeret.

5. szám névérték: Könnyedén, lazán veszi az életet. Optimista, derűlátó és bizakodó, szereti az élvezeteket. Egyszerre szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is múlik. Csak rövid távra tervez, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse általában mellé szegődik.

6. szám névérték: Szereti a társaságot, érti és szereti a tréfát, jókedvű és vidám személyiség. Segítőkész, mindenkinek örömmel segít. Megveti és elhatárolódik az ügyeskedéstől, elítéli a törvénytelen dolgokat.

7. szám névérték: Olyan tudás birtokosai, amivel könnyen irányíthanak másokat. Nagyon erős az intuíciójuk, szinte belelátnak másokba, szinte olvasnak bennük. Erős akarattal rendelkeznek.

8. szám névérték: Keményen meg kell küzdenie mindenért, nehéz helyzetekre, betegségre és megpróbáltatásra utal. Annak ellenére, hogy sok csapás éri, soha nem adja fel. Sikere a kitartásában rejlik.

9. szám névérték: Önzetlen, önfeláldozó, segítőkész személy. Az emberiség sorsának jobbításán fáradoznak, saját érdekeiket gyakran háttérbe szorítják. Sosem gazdagszik meg, mert amint hozzájut valamihez, szétosztja a rászorulók közt.

10. szám névérték

10. szám névérték: Vehetjük egynek is (1+0), de vannak rendszerek, ahol önálló névértékként szerepel. Ebben az esetben az élete a hatalom megszerzése és gyakorlása körül forog. Csak vezetői szerepben érzik jól magát, imád irányítani.

4 244 hozzászólás